- Bir adet tavuk göğsü
- 2 çorba kaşığı tepeleme un
- 2 çay fincanı su
- 1 orta boy küp küp doğranmış soğan
- tuz
- Köfteleri haşlamak için su
Bu köftenin orjinali kırmızı etle yapılır . Abdigör köftesini , benim çocukluğumda kırmızı eti taşın üzerinde tokmakla döverek yaparlardı . Ama günümüz koşulları doğrayıcıyla yapmamıza imkan tanıyor . Tavuk göğsünü önce kuşbaşı doğruyorum . Doğrayıcıya koyduğum eti önce tuzla kıyma kıvamına gelinceye kadar karıştırıyorum . Şunu belirtmeliyim ki doğrayıcınızın devrinin yüksek olması köftenin krem kıvamına gelmesi açısından önemli . Daha sonra suyu azar azar katarak , et krem kıvamına gelinceye kadar karıştırıyorum . Doğrayıcınızın haznesi küçükse bu işlemi iki ya da üç kerede yapabilirsiniz . Krem kıvamına gelen etin içine soğanı ve unu ilave edip elimle çırpıyorum . Ocağa oturttuğum soğuk su dolu tencerenin içine avucumun içine aldığım bu vıcık vıcık eti yavaşça bırakıyorum .Ben on iki yada on üç köfte çıkarıyorum .Yaklaşık otuz beş dakika pişiriyorum . Abdigörün suyuna pirinç ya da bulgur pilavı yapabilirsiniz . Pilavın pişmesine beş altı dakika kala köfteleri pilavın üzerine koyup tencerenin kapağını kapatıyorum ki köfteler soğumasın .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder