6 Ağustos 2012 Pazartesi

ABDİGÖR KÖFTESİ

MALZEMELER
  • Bir adet tavuk göğsü
  • 2 çorba kaşığı tepeleme un
  • 2 çay fincanı su
  • 1 orta boy küp küp doğranmış soğan
  • tuz
  • Köfteleri haşlamak için su
YAPILIŞI
Bu köftenin orjinali kırmızı etle yapılır .   Abdigör köftesini , benim çocukluğumda kırmızı  eti taşın üzerinde tokmakla döverek  yaparlardı . Ama günümüz koşulları  doğrayıcıyla yapmamıza imkan tanıyor . Tavuk göğsünü önce kuşbaşı doğruyorum . Doğrayıcıya koyduğum eti önce tuzla kıyma kıvamına gelinceye kadar karıştırıyorum . Şunu belirtmeliyim ki doğrayıcınızın devrinin yüksek olması  köftenin krem kıvamına gelmesi açısından önemli . Daha sonra suyu azar azar katarak , et krem kıvamına gelinceye kadar karıştırıyorum . Doğrayıcınızın haznesi küçükse bu işlemi iki ya da üç kerede yapabilirsiniz . Krem kıvamına gelen etin içine soğanı ve unu ilave edip elimle çırpıyorum . Ocağa oturttuğum  soğuk su dolu tencerenin   içine avucumun içine aldığım bu vıcık vıcık eti yavaşça bırakıyorum .Ben on iki yada on üç köfte çıkarıyorum .Yaklaşık otuz beş dakika pişiriyorum . Abdigörün suyuna pirinç ya da bulgur pilavı yapabilirsiniz . Pilavın pişmesine  beş altı dakika kala köfteleri pilavın üzerine koyup tencerenin kapağını kapatıyorum ki köfteler soğumasın .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder