26 Ağustos 2012 Pazar

KETÇAP

MALZEMELER
  • 4 kg kırmızı biber
  • 4 kg erik domates
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 250 gr kuru soğan
  • 6 diş sarmısak
  • 10 adet tane karabiber
  • 5 - 10 adet karanfil
  • 1 ya da yarım kabuk tarçın (damak zevkinize göre )
  • tuz
YAPILIŞI
Domatesi ve biberi yıkadım . Biberin tohumlarını çıkardım .Doğrayıcıdan geçirdim  (ikisinin de kabuklarını soymaya gerek yok). Çok geniş bir tencerede yarım saat kaynattıktan sonra doğrayıcıdan geçirdiğim soğanı ,  sarmısağı  , temiz beyaz  bir tülbendin ucuna bağladığım tarçın ,karanfil ve  karabiberi , tencerenin içine attım . Bir saat birlikte kaynadıktan sonra şeker , tuz ve yağı ilave ettim . Bir saat daha tüm malzemeyi kaynattım ( sulu bir görüntü kalmayıncaya kadar) . Blenderden geçirdim ( mercimek çorbası kıvamı gibi ) . Sıcak ketçabı ,temiz ve kuru kavanozlara  koyup ağzını sıkıca kapattım . Şişeleri ters çevirip bir gece beklettikten sonra  buzdolabına koydum .  
Köftenin , makarnanın , kızarmış patatesin yanına , kızamış  ekmeğin üzerine çok yakışıyor .
NOT: Domatesiniz suluysa daha fazla kaynatmanız gerekebilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder