6 Ağustos 2012 Pazartesi

KEK KAPLI YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

MALZEMELER
  • 1 litre süt
  • 9 kaşık şeker
  • 7 kaşık tepeleme un
  • 1 paket vanilya 
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı robottan geçirilmiş pandispanya ya da kek ( daha önce de yazdığım gibi tepside kalan kek ve pandispanyayı dondurucuya atıyorum bu tür tatlıları yapacağım zaman çıkarıp oda ısısına gelince robottan geçiriyorum)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
 YAPILIŞI
Sütün içine şekeri ve  unu koyup  kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriyorum . Vanilyayı ,limon kabuğu rendesini ve yağı ilave edip karıştırarak bir dakika daha pişiriyorum . Ocağı kapatıyorum .İki ya  a üç dakika bekledikten sonra mikserle on dakika çıpıp tepsiye döküyorum . Ufalanmış kek parçacıklarını eşit bir şekilde en üste yayıp elimle hafif hafif bastırıyorum . Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapıyorum . 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder