- 1 kg pancar
- 2 çorba kaşığı sirke
- 2 çorba kaşığı sofra tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 diş sarmısak
- bir tutam fesleğen
YAPILIŞI
Pancarı iyice yıkayıp bir tencereye koydum . Pancarların üzerine çıkıncaya kadar suyla doldurdum . Sirke , tuz ve şekeri suya karıştırdım . Pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirdim . Pişme işlemi bittikten sonra kendi suyunda bir gece beklettim . Ertesi gün kabuğunu elimle soydum . Suyuna ezilmiş sarmısağı ve fesleğeni kattım . Dilimlediğim pancarları ve suyunu kavanoza koyup buzdolabında iki gün dinlendirdim .
Salataya pancarı doğrayıp , suyundan da bir iki kaşık dökünce hem şık bir görüntü oluyor , hem de lezzetli .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder