5 Ağustos 2012 Pazar

PANCAR TURŞUSU

MALZEMELER
  • 1 kg pancar
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 2 çorba kaşığı sofra tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 diş sarmısak
  • bir tutam fesleğen
YAPILIŞI
Pancarı iyice yıkayıp bir tencereye koydum . Pancarların üzerine çıkıncaya kadar suyla doldurdum . Sirke , tuz ve şekeri suya karıştırdım . Pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirdim . Pişme işlemi bittikten sonra  kendi suyunda bir gece beklettim . Ertesi gün kabuğunu elimle soydum . Suyuna ezilmiş sarmısağı ve fesleğeni kattım . Dilimlediğim pancarları ve suyunu kavanoza koyup buzdolabında iki gün dinlendirdim . 
Salataya pancarı doğrayıp , suyundan da bir iki kaşık dökünce hem şık bir görüntü oluyor , hem de lezzetli . 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder