MALZEMELER
- 1'er cm kalınlığında halkalar halinde doğranmış patlıcan ve kaba
- zeytinyağı
- un
- tuz
YAPILIŞI
Patlıcanları halka şeklinde doğradıktan sonra tuzlu suda bir saat kadar bekletin. Siyah suyunu döküp bezle hafif sıkıp, iyice kurulayın. Altına yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Yumurta fırcası ile patlıcanların üzerine yağı sürün. Kabakları da halka halka doğrayıp önce bir çatalla zeytin yağına batırıp fazla yağını tabağın kenarına sürerek alın, sonra una bulayıp patlıcanların yanına sıralayın. Üzerlerine tuzunu ekin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 20-30 dakika pişirin.Yanına cacık ya da üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayabilirsiniz.Yanına birde makarna ya da benim yaptığım gibi bulgur pilavı da yapabilirsiniz. Sıcak yaz günleri için hafif, kolay ve çok lezzetli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder