26 Temmuz 2012 Perşembe

SOYA SOSLU , PEKMEZLİ TAVUK

MALZEMELER



  • 8 adet baget
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • tuz 
YAPILIŞI
Bagetleri soya sosu , zeytinyağı , tuz ve pekmez ile karıştır. 2 - 3 saat  buzdolabında dinlendir . Teflon ya da seramik bir tavada suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişir. 
Ben yanına erişte yaptım çok yakıştı . Resimde gördüğünüz maden suyu .Onun için de buz kalıplarının içine meyve parçacıkları koyup üzerine su doldurup dondurdum . Sonra da maden suyunun içine attım . Oooh çok nefis oldu . Tabi Allah ın emri birde fesleğenli çoban salata .Bence deneyin .  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder