29 Temmuz 2012 Pazar

GERİ DÖNÜŞÜM TARTI

MALZEMELER

  • Kalırsa yerim ,  kilo alırım dediğiniz  ve dondurucuya attığınız pandispanya ya da kek parçaları
  • 4 - 5 adet diri şeftali
  • 8 - 9 adet erik
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet yufka
  • isterseniz 1 paket jöle
YAPILIŞI
Dondurucudan çıkardığım pandispanya oda ısısına gelince rondodan geçirdim .Yağladığım tart kalıbına yufkayı yanlardan taşacak şekilde yaydım , taşan kısımları kestim .Rondodan geçirdiğim pandispanyayı yufkanın üzerine döküp parmak uçlarımla iyice bastırdım  .Tart kalıbını pandispanyayla kapladım .Bir tavada tereyağını erittim . Şekeri ve suyu kattım .Karamelize oluncaya kadar kaynattım .  Pandispanyanın üzerine dilimlediğim meyveleri yerleştirdim . Karameli meyvelerin üzerine döktüm . 180 derece fırında meyveler yumuşayıncaya  kadar pişirdim . Tart oda sıcaklığına gelince üzerine pişirdiğim jöleyi döktüm . Jölesiz de ikram edebilirsiniz .     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder