- Kalırsa yerim , kilo alırım dediğiniz ve dondurucuya attığınız pandispanya ya da kek parçaları
- 4 - 5 adet diri şeftali
- 8 - 9 adet erik
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet yufka
- isterseniz 1 paket jöle
Dondurucudan çıkardığım pandispanya oda ısısına gelince rondodan geçirdim .Yağladığım tart kalıbına yufkayı yanlardan taşacak şekilde yaydım , taşan kısımları kestim .Rondodan geçirdiğim pandispanyayı yufkanın üzerine döküp parmak uçlarımla iyice bastırdım .Tart kalıbını pandispanyayla kapladım .Bir tavada tereyağını erittim . Şekeri ve suyu kattım .Karamelize oluncaya kadar kaynattım . Pandispanyanın üzerine dilimlediğim meyveleri yerleştirdim . Karameli meyvelerin üzerine döktüm . 180 derece fırında meyveler yumuşayıncaya kadar pişirdim . Tart oda sıcaklığına gelince üzerine pişirdiğim jöleyi döktüm . Jölesiz de ikram edebilirsiniz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder