21 Temmuz 2012 Cumartesi

YALANCI KİŞ

  • MALZEMELER 
  • bir adet yufka
  • 4 - 5  adet orta büyüklükte patates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı dolusu rendelenmiş kaşar veya beyaz peynir
  • 10 - 12 adet zeytin
  • karabiber
  • tuz
  • pul biber
  • kimyon
  • çörekotu
YAPILIŞI
Patatesleri rendeleyin tüm malzemeyi patatese ilave edin iyice karıştırın.Fırını 200 dereceye ayarlayın . Tart kalıbını fırça yardımıyla yağlayın (tart kalıbınız yoksa borcam da olabilir) yufkayı yanlardan taşacak şekilde kalıbınıza oturtun . Karışımınızı yufkanın üzerine eşit bir şekilde yayın ..   Ben küçük parçalara böldüğüm zeytinlerle ve pul biberle süsledim   , siz daha farklı süsleyebilirsiniz .  30 - 35   daika pişirin .Yanına karpuz çok yakışıyor. Sahur için çok hafif aklınızda bulunsun . Bence iftara hazırlayın . Sahur için ayırın çünkü soğuk yiyebilirsiniz .  

1 yorum: