- MALZEMELER
- bir adet yufka
- 4 - 5 adet orta büyüklükte patates
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı dolusu rendelenmiş kaşar veya beyaz peynir
- 10 - 12 adet zeytin
- karabiber
- tuz
- pul biber
- kimyon
- çörekotu
Patatesleri rendeleyin tüm malzemeyi patatese ilave edin iyice karıştırın.Fırını 200 dereceye ayarlayın . Tart kalıbını fırça yardımıyla yağlayın (tart kalıbınız yoksa borcam da olabilir) yufkayı yanlardan taşacak şekilde kalıbınıza oturtun . Karışımınızı yufkanın üzerine eşit bir şekilde yayın .. Ben küçük parçalara böldüğüm zeytinlerle ve pul biberle süsledim , siz daha farklı süsleyebilirsiniz . 30 - 35 daika pişirin .Yanına karpuz çok yakışıyor. Sahur için çok hafif aklınızda bulunsun . Bence iftara hazırlayın . Sahur için ayırın çünkü soğuk yiyebilirsiniz .
rusen abla çok güzel bunlar
YanıtlaSil